Nieuw uitdaging BLUE

 

Ik heb een nieuwe uitdaging de hond Blue. Ik wilde al heel graag een hond maar om verschillende redenen toch steeds weer uitgesteld.

Maar deze week was het zover en is Blue op proef gekomen. Blue is 2 jaar kruising Labrador x Weimaraner. Een pup is natuurlijk heel schattig maar er zijn al genoeg honden die in het asiel zitten of net als Blue bij mensen vandaan komt waar het niet goed klikte. Blue is niet goed gesocialiseerd, dwz dat alles wat vreemd is voor hem dat vindt hij eng en dan begint hij te blaffen. Wel een uitdaging dus, maar hij heeft ook heel veel goede eigenschappen, hij is binnen erg aanhankelijk en super lief en als we met hem gaan wandelen gaat het ook prima totdat je andere mensen of honden tegenkomt dan begint die erg te trekken aan de riem en te blaffen.

Het is net als met een jong paard dacht ik, als je de 1e 2 jaar de verkeerde dingen aanleert, kost het veel meer moeite om het weer goed te krijgen. Met paarden voel ik dingen snel aan, met honden zal ik dat moeten leren, al merk ik wel dat ik zijn taal al een beetje begin te begrijpen.

Dit zal tijd kosten maar ik geef niet snel op, veel oefenen, consequent zijn en ritme houden. Lijkt toch best veel op het opleiden van een paard😀

Beter meteen goed aanpakken misschien hebben ze op de hondenschool ook wel een lespakket, dat lijkt mij wel wat. Een goede basis creëren en dan met Blue op pad om op vreemde locaties te oefenen dan komt het vast goed!

#hondenlespakket🐶

 

Plaats een reactie