Wat je niet wil, maakt duidelijk wat je wel wil

Afgelopen dinsdag deed ik met Ivy mee aan een clubwedstrijd. Mijn intentie was gewoon even lekker oefenen, ik had na de Gelderse geen wedstrijd meer met haar gereden. Ivy had wat last van singeldwang toen ik haar kreeg, ik moet haar dan even de tijd geven om te ontspannen omdat ze anders erg strak blijft in haar rug. Die singeldwang was zo goed als over maar dinsdag stond ze ineens weer met een bolle rug toen ik erop ging zitten.

Omdat ik zag dat er nog maar 2 combinaties voor mij waren begon ik wat te snel, in plaats dat ik eerst de tijd  nam om haar te laten ontspannen, zette ik haar wat sneller aan het werk waardoor die strakheid bleef en  het beeld ziet er dan misschien wel goed uit maar ik mis dan de losheid die zo belangrijk voor haar is.

Ik kreeg na afloop van de jury nog een compliment dat ze er zo mooi stil aan stond. En ook nog iemand aan de kant vond het zo’n mooi beeld. Ivy heeft ook een gunfactor omdat ze gewoon een hele fijne uitstraling heeft, maar ik baalde van mijzelf dat ik niet goed had losgereden en het gevoel te strak was. Haastige spoed is zelden goed!

Daarom dacht ik vanmorgen, ik ga extra aandacht schenken aan die losheid, echt vanuit een ontspannen zit mijn paard naar de hand toe rijden en goed blijven voelen.  Zorgen dat ik steeds de hals goed kan uitschuiven. Met die intentie ben ik gaan rijden en weet je wat ik heb nog nooit zo fijn gereden op haar als vandaag, topgevoel met uitroepteken!!

Ik had vandaag ook echt weer zin om te rijden om mijn foute losrijden van dinsdag  goed te maken want dat verdiende Ivy niet.

Wees niet te streng voor jezelf als het een keer niet gaat op wedstrijd maar probeer juist te leren en zie het als een proces om je rijden steeds weer te verbeteren.

Dat maakt het paardrijden ook zo boeiend!

Plaats een reactie