Juiste balans vinden

Hoe heerlijk is het als je de juiste balans weet te vinden als je op een paard zit. Meegaan op het juiste moment,  niet bang zijn altijd je paard kunnen volgen. Doordat ik al jong altijd alle disciplines heb beoefend weet ik zeker dat ik daardoor een goede balans heb ontwikkeld. Vooral bij de eventing lag mijn hart. dat ik door mijn veelzijdige basis dit al van jongs af aan geleerd heb. dat is zeker wat ik heb geleerd in de tijd dat ik nog eventing reed.

Ik ben dankbaar dat ik altijd alle disciplines heb beoefend van jongs af aan vooral bij de eventing lag mijn hart. Het spelletje om je paard in zowel de dressuur, springen als de cross in de juiste balans te krijgen en zo fit mogelijk te houden vond ik de uitdaging en het mooiste gevoel als dat lukt. Juist door meerdere disciplines te beoefenen krijg je meer gevoel voor je paard en ga je aanvoelen wat hij nodig heeft met de training.

Helaas ben ik in 2005 in Duitsland hard over de kop geslagen tijdens  een cross waarbij het paard over mij heen is gerold. Afgevoerd met de traumaheli, 10 dagen kunstmatige coma en een maand in het ziekenhuis was het resultaat. Ik heb daarna nog wel weer gecrosst maar de lol was er toch een beetje af. Mede doordat ik restklachten had werd ik snel vermoeid en gauw hoofdpijn. Dat resulteerde een aantal jaar geleden dat ik ver over mijn grens was gegaan en echt even helemaal gas terug moest nemen. De juiste balans vinden is dan het belangrijkste om weer te kunnen genieten in het dagelijks leven.

Om fit te blijven doe ik nu aan pilates wat ook heel goed is voor je balans en merk echt voordeel als ik op het paard zit.  Racefietsen is ook een hobby van mij  wat ik doe mentaal in balans te blijven, met fietsen hoef je niet echt na te denken alleen trappen voor mij werkt dat! Ik mis het crossen soms nog wel maar als ik dan over de hei galoppeer en ben in balans met mijn paard dan krijg je datzelfde fijne gevoel.

Heb je moeite met je balans bij bv springen of goed in de verlichte zit te zitten probeer dan te kijken voor jezelf hoe je dit kan verbeteren met oefeningen. En bij alles geldt oefening baart kunst!

Plaats een reactie