Even voorstellen


Met ouders en een zus die fanatiek paardreden, kon het niet anders dan dat ik ook al jong ging ging ponyrijden. Op 6 jarige leeftijd kreeg ik mijn eerst pony Pommetje een echte deugniet waar ik vaak vanaf ben gevallen. Daarna volgde een kleine D-pony Fjebo die ik van mijn 6 jaar oudere zus Angelique overnam. Omdat ik vrij lang was reed ik daarna ook al gauw bij de paarden. En het was ook handiger met de wedstrijden om met mijn zus mee te gaan.

Pommetje

Mijn eerste paard kreeg ik op 13 jarige leeftijd overgenomen van mijn moeder en was afgericht op Z niveau en vormden een perfecte leerschool. Ik ben ervan overtuigd dat je eerst je eigen gevoel moet ontwikkelen voordat je een jong paard kan opleiden. Van jongs af aan ben ik altijd veelzijdig bezig geweest en heb paarden uitgebracht in zowel dressuur, springen en eventing

Ik had al snel in de gaten dat als je je paard dressuurmatig goed voor elkaar had dat het springen en crossen ook veel makkelijker ging.

Inmiddels heb ik al meer dan 35 jaar ervaring in het opleiden en uitbrengen van paarden tot en met ZZ-niveau in de disciplines dressuur, springen en eventing.

Verrichtingsonderzoek

Het met gevoel opleiden van een jong paard heb ik geleerd van Johan Hamminga tijdens de vijf jaar dat ik ruiter was bij het KWPN-verrichtingsonderzoek waar ik o.a. de hengsten Jazz, Kigali, Gribaldi en Heartbreaker heb gereden.

Opleiding

Bij de KNHS heb ik de driejarige ORUN-instructeursopleiding afgerond. Ik hoorde bij de eerste lichting die kon kiezen voor de allround richting. Vervolgens heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgegeven zowel privéles als op verenigingen en bij de KNHS-instructiekampen in alle disciplines.

Visie

Mijn visie op paardrijden is simpel: als je de basis niet voor elkaar hebt, krijg je altijd problemen, zeker met springen. Het is als een huis bouwen. Heb je een slechte fundering, dan krijg je een slecht huis.

Ik zie zoveel paarden die veel beter zouden lopen als ze met meer gevoel gereden zouden worden, zo zonde! Veel paarden worden te vast gehouden, zijn te kort in de hals, niet aan het been of de ruiter heeft te weinig balans. De tijd nemen om tot de kern van een probleem te komen nemen, betekent soms een stapje terug, misschien even wat minder springen, paard eerst goed gymnastiseren en aan het been zetten. Vanuit de ontspanning boek je altijd resultaat!

Wat je over mij moet weten

Ik ben fanatiek in mijn lesgeven. Als ik iemand train, wil ik het allerbeste uit een combinatie halen. Dit gaat verder dan alleen lesgeven. Als het nodig is, ga ik zelf op het paard zitten tijdens de les om net even door een moeilijk stukje heen te rijden. Of ik leen een boek uit over dressuur of springen, bijvoorbeeld van Ingrid Klimke of Carl Hester, mijn favorieten. Ik denk graag mee met mijn lesklanten om net dat ene puzzelstukje te kunnen oplossen. Talent is zeker niet het belangrijkste, juiste inzet des te meer!

Voor een overzicht van mijn behaalde resultaten, klik hier.

GRATIS 13 tips voor meer zelfvertrouwen in je parcours

Wil je de volgende keer met meer vertrouwen je springparcours rond? Vraag dan nu direct én gratis mijn 13 gratis tips aan en ontvang ze in je mailbox.

Klaar om de sprong te wagen? Neem contact op!

Heb jij na het lezen van de informatie het gevoel: Dit wil ik! Dan kan je hier je contactgegevens achterlaten. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om te horen hoe ik jou kan helpen.

Je mag me natuurlijk ook bellen of appen!