Aanbevelingen

Heb enorme sprongen vooruit gemaakt, sinds dat ik bij Heleen deelneem aan het 12 weken lespakket. Toen ik begon, kon ik niet eens in verlichte zit zitten. Mijn paard wist niet wat ik bedoelde en bleef niet galopperen. Hij kon ook ontzettend heet worden en ik ging dan terug zitten werken. Op een hindernis af rijden was dan best lastig. Nu ik meer ritme galoppeer wordt t steeds makkelijker. Ook buiten rijden durfde ik niet. En dat gaat al veel beter. Parcours rijden kan ik nu steeds meer ritme houden , waardoor het paard veel minder schieterig en kijkerig is. Daardoor ben ik ook zekerder geworden. Zelfs de dressuur gaat beter. Bij Heleen leer je uit je comfortzone te komen. Best lastig, maar het werkt wel.

Belanda Vliek-Mosterd

Betrokkenheid! Kwaliteit! Verfrissend!

Ik ben zo ontzettend blij met je lessen Heleen!

Vooral de dressuurmatige aanpak, waar zij voor staat, zie je weinig bij springinstructeurs. Er wordt niets afgeraffeld maar alle tijd genomen om je paard op een vriendelijke manier los te rijden. Overigens, zonder zoetsappig te zijn. Ze ziet snel waar je tegen aanloopt en hoe je dat kan oplossen. Ik waardeer Heleen enorm als instructeur omdat ze echt met je meedenkt en meeleeft. En af en toe is ze een beetje streng. Ze geeft huiswerk mee, vult deze via de app nog aan. Ze is enorm betrokken en hulpvaardig. Ze vraagt hoe het met je gaat en komt als het kan bij je parcours kijken. Niet alleen ik, als ruiter, heb het doel om beter te worden. Dit is ook haar doel! Heleen is een van de weinige instructeurs die je echt verder wil helpen en je niet als nummer ziet. Ze helpt niet alleen tijdens de les maar neemt ook de voorbereiding na de les toe met je door en hoe je na de les je training moet oppakken.

Ik heb een paar keer de eer gehad dat ze mijn paard heeft losgereden. En wauw, wat heeft mij dat geholpen. Dan is duidelijk wie de meester en wie de leerling is 😁

Evelien Kingma

Fijne ervaring opgedaan bij Heleen. Vond t een enorme uitdaging om uit mijn comfortzone te komen, maar dat is hier goed gelukt. Heleen heeft me geleerd om met meer ritme te rijden en heeft me vertrouwen gegeven. Hier dus een blije ruiter en blij paard😊.

Carola de Vries

Toen ik in maart vorig jaar met een nieuw paard begon, heb ik gelijk een lespakket genomen bij Heleen. Daardoor hebben we een vliegende start kunnen maken. Al snel waren we zo ver dat ik met een vertrouwd gevoel een parcours kon springen. Doelen stellen en daarna toe werken, de intensieve begeleiding en ondersteuning op wedstrijden vind ik erg fijn! Wij blijven wekelijks trainen bij Heleen, ze is onverminderd fanatiek en enthousiast.

Kirsten Berendsen

Heleen is een topper!

Ik ben Jacq van Hoef eigenaar van Myimperium waar ik onder andere paardencoaching geef.

Mijn nieuwste coach paard heeft voorheen Z2 dressuur gelopen. Naast coachen mogen de paarden ook lekker gereden worden om ze fit en vrolijk te houden. Zowel buiten als in de rijbaan. Ik kwam daarin wat problemen tegen. Oa. Een volledige stagnatie in de overgang galop.
Dan kun je maanden gaan prutsen en iedereen en alles de bijhalen maar ik voelde meteen dat ik het echt goed wil oplossen. En daarom heb ik Heleen gebeld.

Heleen heeft het paard gereden en binnen 5 minuten kon ze precies aangeven waar het probleem zat hoe dat dan voelde en hoe we dat kunnen oplossen! Dat is toch geweldig!! Precies wat ze omschreef voelde ik ook maar ik had geen idee wat ik ermee aan moest. Dat ze zo extreem goed paard kan aanvoelen en een mooie passende oplossing kan geven maakt haar absoluut uniek!!

Heleen helpt je echt! Ze heeft zo veel ervaring en kan zo goed voelen dat ze in noodtime de hele situatie scherp heeft. Het is zo heerlijk om die herkenning en een goeie maatwerk oplossing te krijgen! Het gaat nu super met dit paard en ik ben haar echt enorm dankbaar!

Jacq van Hoef

Super fijne trainingen! Doelgericht, en altijd fanatiek. Ik heb door Heleen bewust leren paardrijden. En daar heb ik dagelijks profijt van. Hierdoor ben ik veel vooruit gegaan. Een echte aanrader dus! 

Lisa van Wijk

Superblij met Heleen van Zomeren! Een paard zadelmak maken is toch ‘best lastig’, maar met Heleens hulp komt het goed. Ze heeft altijd goeie tips, ook tijdens het buitenrijden en longeren, en stapt er zelfs op als dat nodig is. Of neemt ons aan de longe. Ze weet als geen ander hoe je een paard dressuurmatig zo voor elkaar krijgt dat je er alles mee kunt doen. Onmisbaar!

Esther Berendsen

Mobiele training aan huis. Heleen gebeld en aangegeven dat ik graag mijn paard thuis beter voor mekaar wilde hebben voordat ik op ander terrein ging oefenen. Heleen wilde gelukkig langs komen ondanks de afstand en heeft mij heel goed geholpen. Zij ziet en voelt gelijk waar je tegen aan loopt en hoe je dit kan oplossen. Ik vind het fijn dat zij zelf ook op het paard gaat rijden zodat zij het zelf ervaart, uitleg geeft hoe het wel moet en je ook verschil ziet. Het rijden gaat een stuk beter en ik rij door Heleen inmiddels ook op vreemd terrein! Ik waardeer Heleen heel erg als persoon en als instructeur. Ze is erg betrokken, altijd meedenkend en meelevend en lekker fanatiek! Het is niet alleen de les maar ook daarna geeft ze je via de app nog tips mee. Ik ben met de hulp van Heleen erg geholpen en kijk uit naar de toekomst met haar en mijn paard!

Bianca Hoekstra